Alta a SAFAnet 

SAFAnet

Si el teu fill o filla estudia a la nostra escola, pots demanar que et donem d'alta a SAFAnet, la nostra intranet.

Has d'omplir aquest formulari i t'enviarem per mail les teves dades de connexió.

Informació Preinscripcions 2017-2018 

En cas de voler fer una entrevista amb la Direcció de l'escola, pots demanar-la omplint aquest formulari.

Llibres i material 

Menjador 
Qui hi ha? 

0 usuaris registrats en línia

Blogs d'Aula 

I3 INF I4 INF I5 INF 1r PRI 2n PRI 3r PRI 4t PRI 5è PRI 6è PRI 1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO USEE PASTORAL

Dimecres 21 de desembre vam realitzar a l'escola la 3a Cadena Solidària d'Aliments.

Els alumnes i mestres vam organitzar una cadena per transportar els aliments que es van recollir durant la campanya Nadal per a tots. D'aquesta manera els aliments van arribar a l'església de Sant Joan on els vam carregar a la furgoneta que els traslladaria a Càrites

Durant la campanya hem recollit:

Pasta: 95 kg
Arròs: 99 kg
Llegum sec: 47,5 kg
Farina: 22 kg
Sucre: 7 kg
Sal: 1 kg
Llegum cuit: 54 pots
Conserva de tomàquet: 9 kg
Conserves de fruita: 6 kg
Conserves de peix: 155 llaunes
Llet: 92 litres
Oli: 24 litres
Caldo i purés: 31,5 litres
Suc: 16 litres
Galetes: 116 paquets
Dolços de Nadal: 18 unitats
Llet infantil: 12,1 kg
Farinetes-cereals: 30 kg
Potets i tarrines de fruita: 141 unitats


El passat 19 de desembre els alumnes de 1r i 2n de Cicle Inicial van fer la tradicional cantada de Nadales a l'església de Sant Joan.

Aquí us deixem els vídeos de les actuacions.Fa molts anys, una dona va donar al Senyor l'únic que li quedava: els seus últims moments de vida, era l'11 de gener de l'any 1885. La seva és una llarga història d'amor que va començar en aquell moment. Avui, 158 anys després, som molts a Europa, Amèrica i Àfrica els que tenim una cosa gran per celebrar! Gràcies al lliurament de la nostra Beata Anna Maria Janer ha arribat Jesús a la nostra vida a través de col·legis, residències d'avis, hospitals, cases d'acollida, catequesi...

Durant aquesta setmana, tota la família janeriana estem de festa celebrant aquesta efemèride. A la nostra escola, divendres 13 de gener, tots la recordarem gaudint d'un dia festiu amb activitats diverses: manualitats, gimcanes, animacions i visites a associacions i fundacions que tenen com a finalitat el servei als altres.

Bona setmana de la Mare Janer!

Aquest passat diumenge, 18 de desembre, vam celebrar la festa de la nostra escola. Va ser una diada especial, amb l'escola plena de famílies.

Tota l'escola estava guarnida per a l'ocasió. Aquí us ensenyem una mostra.Aquest curs 2016-2017 també hem engegat un nou projecte de ciències anomenat Science-bits,  adreçat als alumnes de 2n ESO i 4t ESO. Aquest projecte s'implementarà a la resta de cursos d'ESO el proper any.

Science-bits és un projecte constructivista basat en 5 fases: Engeguem, Explorem, Expliquem, Elaborem i Avaluem. Aquestes fases consisteixen a mobilitzar els coneixements previs dels alumnes; connectar les seves idees amb nous coneixements adquirits a través de la investigació i el descobriment; proporcionar explicacions formals d’aquells conceptes que serien difícils de descobrir intuïtivament; i facilitar oportunitats per demostrar els aprenentatges comprensius mitjançant la seva aplicació pràctica.

Desenvolupat per l’equip del Biological Science Curriculum Study Center (BSCS), el model 5E ha demostrat una millora significativa en els aprenentatges conceptuals, en el desenvolupament de competències i un increment de l’interès per la ciència en els estudiants. Els continguts compleixen el currículum de la LOMCE.

Si voleu més informació podeu entrar a:  http://www.science-bits.com/ca/


Ja podeu veure les fotos de grup de cada classe del nostre centre.

fotos de grup

Aquest curs hem engegat un nou projecte de matemàtiques, anomenat EntusiasMAT,  adreçat als alumnes d’Educació Infantil 3, 4, 5 anys, i al Cicle Inicial de Primària (primer i segon).

És un projecte que permet treballar les matemàtiques de manera vivencial i pràctica, connectada a la realitat dels nens i nenes. Aquest programa, sorgit de les aules  del Col·legi Montserrat, una de les escoles punteres del nostre país, s'està implementant amb gran èxit a més de 100 escoles de tota Catalunya.

Tres de les nostres alumnes de 4t d'ESO han superat les proves d'accés als cursos de preparació per als exàmens B1 i B2 de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Elles són la Kiara Sarmiento, la Míriam Alcázar i la Cèlia Esbrí.

Volem compartir la seva alegria amb tots vosaltres i les felicitem molt efusivament.


Aquí teniu la presentació del Caràcter propi dels centres educatius Sagrada Família d'Urgell.


En aquest enllaç podeu veure els resultats de l'enquesta de satisfacció que van respondre les famílies el curs passat. Aquesta enquesta forma part del nostre procés de Qualitat.

Un grup d'ex-alumnes dels cursos 1972/73 i 1973/74 estan intentant organitzar una trobada.

Si us voleu posar en contacte, adreceu-vos a la Recepció de l'escola per deixar les vostres dades.

Com bé sabeu, la Congregació de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell té molts centres repartits per tot el món on el carisma d'Anna Maria Janer es fa present dia a dia: Catalunya, Espanya, Andorra, Mèxic, Argentina, Xile, Paraguay, Colòmbia, Uruguay, Perú, Guinea Equatorial...

Hem actualitzat l'apartat de la nostra web des d'on podeu accedir a tots aquests Centres. És una bona manera de conèixer altres escoles que segueixen l'empremta deixada per la nostra fundadora.

Podeu accedir-hi cliclant aquí.

Dades 

COL·LEGI SAGRADA FAMÍLIA

Estrella, 1
08840 - Viladecans

93 658 08 99
direccio@sagradafamiliaviladecans.com

Twitter

més informació

Apps de Google 

                   

Qualitat 

Plataformes 

         

Calendari 

Mes anterior Gener 2017 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

AMPA 

Últimes entrades a El Blog d'I-3 

FESTA ANNA M. JANER

Durant tota aquesta setmana, hem anat coneixent qui és l'Anna M. Janer i com és d'important a totes les escoles de la Sagrada Família d'Urgell. A més de d'escoltar algunes anècdotes interessants de la seva vida, hem descobert com a través del servei als més necessitats nens, ancians, malalts transmetia l'Amor a Jesús. L'Anna Maria Janer va ser una dona catalana que va estimar de debò i és  exemple de vida per altres noies que després han seguit el relleu.
Avui divendres ha estat una jornada festiva i entre d'altres coses, hem vist i comentat el vídeo que  compartim més avall amb vosaltres.  També ho hem passat, d'allò més bé, cantant i ballant al pati  amb l'actuació del Roger Canals.2ona.TROBADA PADRINS I FILLOLS

El dimecres, 14 de desembre, els padrins van tornar a trobar-se amb els seus fillols per ajudar-los a fer la carta al Reis Mags d'Orient.
Dies abans, a l'hora de plàstica, els padrins van seleccionar i retallar imatges de diverses joguines adients per a nens de 3 anys. Els fillols van poder escollir les tres que més els hi agradaven i enganxar-les a la carta i, plegats,la van pintar.
Va ser una trobada especial i s'ho van passar d'allò més bé.

I3B-1rBI3A-1rAEsperem trobar-nos de nou ben aviat!!!
Que passeu un Bon nadal!

Últimes entrades a El Blog d'I-4 

FESTA ANNA M.JANER
Durant tota aquesta setmana, hem anat coneixent qui és l'Anna M. Janer i com és d'important a totes les escoles de la Sagrada Família d'Urgell. A més de d'escoltar algunes anècdotes interessants de la seva vida, hem descobert com a través del servei als més necessitats nens, ancians, malalts transmetia l'Amor a Jesús. L'Anna Maria Janer va ser una dona catalana que va estimar de debò i és  exemple de vida per altres noies que després han seguit el relleu.
Avui divendres ha estat una jornada festiva i entre d'altres coses, hem vist i comentat el vídeo que  compartim més avall amb vosaltres.  També ho hem passat, d'allò més bé, cantant i ballant al pati  amb l'actuació del Roger Canals.

EL NOSTRE CALENDARI D'ADVENT
Des de la setmana passada tenim a la classe un Calendari d'Advent. Amb aquest calendari, anem comptant els dies que falten per arribar al naixement de Jesús. Cada matí, durant el Bon dia, arriba un missatge i ens anem preparant per l'arribada del Nadal.Últimes entrades a El Blog d'I-5 

FESTA ANNA MARIA JANER
Durant tota aquesta setmana, hem anat coneixent qui és l'Anna M. Janer i com és d'important a totes les escoles de la Sagrada Família d'Urgell. A més de d'escoltar algunes anècdotes interessants de la seva vida, hem descobert com a través del servei als més necessitats nens, ancians, malalts transmetia l'Amor a Jesús. L'Anna Maria Janer va ser una dona catalana que va estimar de debò i és  exemple de vida per altres noies que després han seguit el relleu.
Avui divendres ha estat una jornada festiva i entre d'altres coses, hem vist i comentat el vídeo que  compartim més avall amb vosaltres.  També ho hem passat, d'allò més bé, cantant i ballant al pati  amb l'actuació del Roger Canals.
TROBADA PADRINS I FILLOLS
Com gaudim les girafes de les estones que passem amb els nostres padrins! Aquest cop ens hem trobat per fer junts la carta als Reis. Ens han ajudat a dibuixar, pintar i escriure les joguines que hem demanat als Reis de l'Orient. 
Hem acabat la trobada felicitant-nos el Nadal cantant nadales i recitant el poema que hem après a classe.
Moltes gràcies padrins!

Últimes entrades a El Blog de 1r 

EL SISTEMA SOLAR
A l'àrea de medi estem treballant el sistema solar. Estem molt engrescats descobrint coses sobre el sol i els vuit astres que giren al seu voltant.
Hem vist un video que ens ha ajudat a situar els planetes i conèixer algunes de les seves característiques més importants: PAXI I EL SISTEMA SOLAR


 I també estem aprenent una cançó: ELS PLANETES TRAPELLES
 

ENS HEM FET GRANS!
Ja heu tingut temps de fullejar els àlbums que hem portat aquest trimestre?...

Últimes entrades a El Blog de 2n 

AUDICIÓ MUSICAL: RITMES DEL MÓN
Aquest dijous, 10 de novembre, vam anar a l'Atrium a gaudir d'una audició musical. Es deia: Ritmes del món i vam aprendre d'on van sortir les primeres manifestacions musicals. Eren sons que intentaven reproduir els sons que ens ofereix la natura. Amb instruments de percussió que produeixen els sons rascant, fregant o picant.
Aquí us deixem una mostra de fotos i una altra de vídeos. Va ser un espectacle molt dinàmic on petits i grans vam participar molt i vam gaudir del principi fins al final.

Us donem la BENVINGUDA al nou curs!!
Per iniciar 2n. amb bon peu hem fet una sortida molt motivadora i enriquidora.
Els nens i nenes ja s'estan fent grans, mireu com han participat en les activitats de la Verema.

Últimes entrades a El Blog de 3r 

ACTIVITAT AMB ELS FILLOLS

El passat divendres, 16 de desembre vam fer una activitat de Nadal amb els nostres fillols: els vàrem ajudar a escriure la carta als Reis d'Orient. Vam  gaudir-ne molt!

Ja estem esperant un altre dia per tornar-nos a trobar! 

 


VISITA A L'AJUNTAMENT

El passat divendres 2 de desembre i en relació al temari de medi social, vam fer una visita a la sala de plens de Viladecans on varem poder representar com funciona i per qui està format. També vam anar a l'Ajuntament on l'alcade ens va respondre a les deu preguntes que havíem preparat entre tots a la classe referents a Viladecans i a les nostres inquietuts sobre el futur i afers del municipi. L'experiència va valdre la pena de bon grat!


 

Últimes entrades a El Blog de 4t 

Diada Anna Maria Janer
El passat dia 13 de gener vam celebrar a l'escola el dia de la nostra fundadora, Anna Maria Janer. Va ser un dia diferent on vam poder gaudir amb les diferents activitats preparades pels mestres.
Vam jugar, vam ballar i vam compartir amb els nostres companys de tercer un dia molt especial.TEATRE: NITI I EL LLEÓ
Aquesta setmana ha vingut a visitar-nos el Quim amb la 

seva obra de teatre"Niti i el lleó". És una història molt bonica 

que parla de la veritable amistat: és igual el color de la pell, 

l'idioma que parlem, les idees que tinguem... per molt 

diferents que siguem, els veritables amics ho seran sempre.

Ens ho hem passat molt bé ajudant al Quim a fer la seva 

obra de teatre. El Daniel Andreu ha sigut un lleó genial! Hem

tocat instruments, hem ballat i hem rigut. Hem passat una 

estona genial! 

Últimes entrades a El Blog de 5è 

Maquetes d'ecosistemes: 5è B
Durant aquesta primera unitat de Medi, els Ecosistemes, hem tingut la sort de poder comptar amb les maquetes que han construït la Inés i l'Ariadna. A part de demostrar una gran capacitat artística i creativa, les dues maquetes ens van ser de molta utilitat per tal de poder visualitzar un model d'ecosistema amb la seva comunitat d'éssers vius i el seu hàbitat.
Felicitats! Bona feina!

Wiki fauna B
A classe de Medi, dins de la unitat sobre els Ecosistemes, hem estat fent una wiki amb 12 animals. Hem treballat en parelles buscant informació sobre l'animal que ens havia tocat. Alguns dels animals que ens han tocat estan en perill d'extinció cosa que ens ha preocupat molt.
Ens ha agradat molt poder veure i compartir les fotografies i els vídeos. Ha esta una tasca molt interessant i esperem que us agradi! Us pengem l'enllaç!

https://sites.google.com/a/sagradafamiliaviladecans.com/wiki_fauna_b/

Notícia redactada per: Alexia Conchello i Carla CuberoÚltimes entrades a El Blog de 6è 

Tutelatge
Fa uns dies, vam fer la nostra primera sessió de tutelatge amb els nens i nenes de segon. Com sempre, ens vam divertir molt, vam aprendre i l'hora va passar rapidíssim.
Tot esperant la propera, aquí us deixem uns "mannequin challenge" com a prova que.... quan volem, també ens sabem estar quiets!!!Català
LLEGIM ... O NO?

Aquesta és una història senzilla, amb protagonistes senzills.
És la història d'unes mestres i dels seus alumnes de sisè. En un poble qualsevol, d'un país qualsevol.
Tot va començar un dia en què, tot preparant activitats de català, les mestres van descobrir que, sense saber-ho, feia temps que totes tres estaven molt amoïnades i tristes per la mateixa CAUSA... No n'havien parlat abans perquè cadascuna pensava que només li passava a ella i que potser n'era la culpable de tot.
El fet de poder-ho COMPARTIR, els va fer veure que hi havien de posar remei i de pressa...

Voleu saber com continua el relat?

Doncs mireu aquest vídeo i potser, nomes potser, arribareu a trobar el motiu de la seva angoixa.

Els que descobriu de què va tot això, escriviu un comentari al blog. 

A veure qui l'encerta!!!


Últimes entrades a El Blog de 1r d'ESO 

Fundació Esclat
El passat divendres, amb motiu de la setmana de l'Anna Maria Janer, vam visitar la Residència de la Fundació Esclat. Després d'haver visionat un vídeo amb algunes de les activitats que realitzen els usuaris, la visita va ser molt enriquidora. Ens van mostrar les instal·lacions de la residència, vam conèixer alguns dels professionals que hi treballen i vam poder interactuar amb els residents. L'actitud i l'interès dels nois i noies va ser excel·lent i des de la tutoria estem convençuts que va ser una gran experiència.
Paquita i David.ANEM AL CINEMA!!!
El passat 22 de desembre vam poder gaudir d'un matí de cinema amb crispetes al Gran Via 2. Vam veure la pel·lícula "Animales fantásticos y donde encontrarlos" per cloure el trimestre i començar el Nadal ple de MÀGIA!


Últimes entrades a El Blog de 2n d'ESO 

ANEM AL CINEMA!!
El passat 22 de desembre vam poder gaudir d'un matí de cinema amb crispetes al Gran Via 2. Vam veure la pel·lícula "Animales fantásticos y donde encontrarlos" per cloure el trimestre i començar el Nadal ple de MÀGIA!

XERRADA DE "LA MARATÓ DE TV3"

Com cada any, els nostres alumnes han rebut una conferència divulgativa de la campanya 2016 de la Fundació de La Marató de TV3. Aquest any ha tractat sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. En aquesta xerrada ens han oferit informació  dels conceptes mèdics i relacionats amb la recerca sobre aquestes malalties i mitjançant un vídeo han escoltat testimonis directes de persones que les tenen

Últimes entrades a El Blog de 3r d'ESO 

SETMANA ANNN Mª JANER: SORTIDA CAVIGA
El divendres 13 de gener vam realitzar la nostra visita de carisma en motiu de la setmana de l'Anna Mª Janer.  Vam anar al centre ocupacional CAVIGA, ens van ensenyar les instal·lacions i ens van fer una xerrada sobre el funcionament del centre. També vam poder gaudir del curtmetratge que presentaran en el proper festival de cinema fantàstic de Sitges.

Va ser una experiència molt interessant que es veurà ampliada amb el taller que farem en els propers mesos.ANEM AL CINEMA!!
El passat 22 de desembre vam poder gaudir d'un matí de cinema amb crispetes al Gran Via 2. Vam veure la pel·lícula "Animales fantásticos y donde encontrarlos" per cloure el trimestre i començar el Nadal ple de MÀGIA!

Últimes entrades a El Blog de 4t d'ESO 

Sortida Fundació Arrels
Amb motiu la setmana dedicada a la Beata Anna Mª Janer els alumnes de 4t d’ESO el divendres 13 de gener van visitar la fundació Arrels situada en el carrer Riereta de Barcelona.<o:p></o:p>
Un dels seus voluntaris ens va explicar la seva missió i també van escoltar l’experiència d’un dels seus usuaris.<o:p></o:p>
Els membres d’Arrels som persones que volem que ningú dormi al carrer. Des de 1987 hem acompanyat més de 9.000 persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Comptem amb el suport de 47 persones contractades, prop de 400 persones voluntàries i 4.000 donants que fan possible dur a terme diferents programes d’actuació.<o:p></o:p>
Els seus objectius són:<o:p></o:p>
  • Atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió perquè tornin a ser el més autònomes possible.<o:p></o:p>
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de les persones sense llar.<o:p></o:p>
  • Denunciar situacions injustes i aportar propostes que ajudin a transformar la realitat d’exclusió social.<o:p></o:p>

Una persona no acaba al carrer d’un dia per l’altre, la seva situació es va deteriorant amb el temps. Tampoc hi ha una única causa. Els motius són molts i variats: alguns depenen de la pròpia persona i altres tenen a veure amb la societat en la qual vivim.<o:p></o:p>&quot;No solo duelen los golpes&quot;

El dia 25 de novembre amb motiu del dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dona, els alumnes de 4t d’ESO van anar a l’Atrium a escoltar el monòleg “No solo duelen los golpes”. Narra la vivència personal de l’autora en la seva primera relació de parella. Una relació que va esdevenir violenta amb el pas dels sis anys que va durar. Es podria dir que en aquest monòleg –personal- l’autora ens va explicant la història universal de les violències masclistes i la construcció dels estereotips que generen la desigualtat que permet exercir la violència sobre una altra persona, en tots els seus nivells.<o:p></o:p>
Partint d’ella mateixa, de la seva pròpia experiència, i a través de l’humor, del drama i interactuant amb el públic, l’actriu aconsegueix tocar la vida personal del públic i generar consciència... i preguntes.<o:p></o:p>

La campanya del 25N d'aquest 2016 es centra en la visualització i identificació de totes les formes de violència masclista, entenent que allò més explícit es sosté per un marc de relacions desiguals i per una estructura masclista i cultura patriarcal. La metàfora de l'iceberg ens demostra com els micromasclismes i les formes més subtils de la violència emparen i recolzen la violència més punyent i evident.


<o:p></o:p>
 
 
Web feta amb Zikula