Recuperar contrasenya

Si has oblidat o perdut la teva contrasenya d'entrada a SAFAnet, segueix les passes que t'indiquem en aquest enllaç.

Preinscripcions 2020-2021

Si tens un fill/a de dos anys o un fill/a que cursa 6è EP i busques escola.....vine i t'ensenyem la nostra escola. Omple aquest formulari.

Menjador
Qui hi ha?

0 usuaris registrats en línia

SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL
Anna M. Janer | Cervera, ciutat natal

Cervera, centre comarcal de la Segarra, és una ciutat situada sobre la carena d’un tossal propera la  riba dreta del riu d’Ondara.


Al llarg del temps, ha estat una ciutat molt important; Vegueria fins al 1716, i després Corregiment des del 1716 al 1833.


Felip V, volent premiar la població fidel, i fundà, el 1717, la Universitat que substituí totes les altres del principat. Tingué prerrogativa d’impremta. I entre els seus alumnes cal esmentar: Jaume Balmes i Josep Caixal. Aquest en fou després professor. I més tard, bisbe d’Urgell.


 Fins ben avançat el segle XIX, hi hagué establerts amb tota l’esplendor els gremis de teixidors, soguers, espardenyers, fusters, i també menestrals de foc.


La família Janer vivia en aquesta ciutat. El pare era mestre fuster.


Avui, la vida ha canviat. Però el serè segueix bufant igual i la torre de Santa Maria de les Savines resta emmarcada, cada dia, en la maravellosa simfonia de color del capvespre cerverí.