Recuperar contrasenya

Si has oblidat o perdut la teva contrasenya d'entrada a SAFAnet, segueix les passes que t'indiquem en aquest enllaç.

Preinscripcions 2020-2021

Si tens un fill/a de dos anys o un fill/a que cursa 6è EP i busques escola.....vine i t'ensenyem la nostra escola. Omple aquest formulari.

Menjador
Qui hi ha?

0 usuaris registrats en línia

SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL
Anna M. Janer | La Guerra Carlina

El 1836 esclata la tempesta a Cervera: la nova junta liberal expulsa de l’Hospital les Germanes. Han de tornar a les seves famílies.

Anna Maria aprofita el temps. La trobem treballant a l'escola municipal "Colegio de educandas" i continua essent el cap del grup de Germanes, ara en dispersió.

 El 1837, durant la primera Guerra Carlina, és requerida per l’Infant D. Carles Borbó, per assistir els ferits de guerra, en els hospitals de sang de Solsona, Vall d’Ora, Berga.

Anna Maria reuneix les Germanes. I el grup marxa a donar, un cop més, resposta generosa a aquella nova exigència de caritat.

Des de la casa Pujol de Vall d’Ora, on habitava amb altres Germanes, tenia cura, no solament dels ferits que hi havia a l’hospital, sinó que, a més a més, anava al campament, i no li importava passar entre els estrèpits de la metralla, per a repartir el ranxo entre els combatents, o per curar de primera mà els ferits.

El zel posat en l’acompliment d’aquesta comesa, la serenor, la descreció, i l’abnegació fins al sacrifici (Maria Antònia Fages, una de les Germanes, moria d’esgotament a la Vall d’Ora), el servei de caritat als soldats carlins, i, quans li era possible, als isabelins, sense fer distincions entre l'un i l'altre bàndol, feia que tots la consideressin com a mare, i així la cridaven.