Recuperar contrasenya

Si has oblidat o perdut la teva contrasenya d'entrada a SAFAnet, segueix les passes que t'indiquem en aquest enllaç.

Preinscripcions 2020-2021

Si tens un fill/a de dos anys o un fill/a que cursa 6è EP i busques escola.....vine i t'ensenyem la nostra escola. Omple aquest formulari.

Menjador
Qui hi ha?

0 usuaris registrats en línia

SAGRADA FAMÍLIA D'URGELL
Anna M. Janer | Fundadora

La Seu d’Urgell té un Hospital on un grup de nois, entre elles, tres files dels malalts. La població en menys de 10 anys s’ha doblat, i la feina les desborda. La Junta de l’Hospitalet demana unes Germanes de la Caritat. També el bisbe voldria Germanes. I pensa en Anna Maria Janer.

 El bisbe Josep Caixal la coneixia de temps. Des de Cervera. I, més encara, des de la seva estada, com capellà castrense, a Berga i Solsona. La coneixia i n’apreciaba les caritats i la virtut. I la va cridar per a confiar-li la cura de l’ Hospital de la Seu d’Urgell.

Anna Maria va escoltar la proposta que se li feia i va prometre reflexionar-hi, per veure si li era possible d’acceptar-la. I va meditar-ho llargament. Caixa la cridà per segona vegada, i la urgí que anés a La Seu d’Urgell.

Aleshores, ella es va decidir: aniria a la Seu d’ Urgell per a informar-se de l’Estat i circumstàncies de l’ Hospital, i exaaminar si les condicions que li posaven els adminsitradors, s’ harmonitzaven amb la seva professió i amb les Regles del seu Institut.

Torna a Cervera i assabenta de tot les comunitats i les juntes de la Casa de Misericòrdia i de l’Hospital de Castelltort. I també enviá una instància, acompanyada d’un informe, al Govern Eclesiàstic de Solsona. I en rep l’ aprovació i la lloança. I prepara el viatge, ara definitiu.

Arriba a La Seu d'Urgell el dia 29 de juny de 1859. La reben amb tots els honors. Ella els accepta, però tot seguit es posa a treballar. Comença una nova etapa.

El dia 2 d'agost presenta les seves Regles, i les sotmet a l'aprovació del prelat urgellenc.

El 24 d'abril de 1860, el Bisbe d'Urgell donava oficialment el seu beneplàcit als estatuts. I dos dies més tard vestien l'hàbit les cinc primeres novícies.

El noviciat s'instal·là provisionalment, en el local habilitat en el mateix hospital, fins que uns anys més endavant, va passar a l'antic convent de Sant Domènec.